Veelgestelde vragen over muurstickers

Op welke ondergrond kunnen de stickers geplakt worden?

Op bijna alle gladde ondergronden zoals: muren, ramen, deuren, spiegels of meubels.
Zolang de ondergrond vlak, hard, glad, droog, stof- en vetvrij is.
De stickers kunnen op de meeste soorten latex, verf en behang worden geplakt. Spachtelputz, kalkverf, afneembare/ afwasbare verf of latex, metallic verf en structuurverf zijn niet geschikt voor stickers. Op deze ondergrond hechten de stickers niet goed.
Ook op een koude, vettige of vochtige ondergrond hechten de stickers niet goed.

Bij twijfel is ons advies: vraag eerst een (of enkele) gratis proefstukje(s) aan. We raden u aan dit eerst te gebruiken en enkele dagen te laten zitten op een onopvallende plek op de muur. Zo kunt u kijken of de sticker goed hecht op uw muur. We geven geen plakgarantie.

U kunt in de meeste gevallen plakken op normaal behang, maar in sommige gevallen kan het zijn dat u met het afhalen van de applicatiefolie de toplaag van uw behang beschadigd. Als u hierover twijfelt, vraag ons dan even naar een proefstukje van deze applicatiefolie zodat u dit kunt uitproberen op een onopvallend stukje behang.

Wij zijn niet verantwoordelijk van het slecht of niet hechten van de stickers op uw ondergrond.

Waarvan worden de muurstickers gemaakt?

Alle muurstickers worden gemaakt van zelfklevend vinyl folie. Deze folie is er in 22 effen kleuren, of de sticker wordt full color geprint op een witte folie. Deze folie is heel mooi dun, zodat er nauwelijks hoogteverschil ontstaat met de muur of andere achtergrond. De stickers hebben geen achtergrondkleur, de afbeeldingen worden rondom uitgesneden. De achtergrondkleur is de kleur van bijv. de muur waarop u de sticker plakt, na het aanbrengen blijft alleen de tekst en/of de afbeelding achter op de muur.

Kan ik een kleurenvoorbeeld ontvangen?

Op een beeldscherm kunnen kleuren iets afwijken van de werkelijke kleur. U kunt vooraf een gratis proefstukje opvragen om achteraf teleurstellingen te voorkomen. Via de contactpagina kunt u ons een berichtje sturen.

Ik wil een sticker in spiegelbeeld ontvangen, kan dit?

Alle stickers die op bestelling worden gemaakt kunnen ook in spiegelbeeld besteld worden. Geef dit bij uw bestelling aan bij ‘Opmerkingen’.

Zijn de maten die worden vermeld op de website de enige maten die mogelijk zijn?

Meestal zijn afwijkende maten mogelijk. U kunt hiervoor contact met ons opnemen per email met daarin de afmetingen die u graag zou willen. We zullen u informeren wat de mogelijkheden zijn en tegen welke kosten.

Hoe lang kun je de stickers bewaren na levering?

Wij raden aan de muurstickers binnen 3 maanden op te plakken, aangezien anders de kleefkracht kan afnemen. Dit is ook de reden waarom we de stickers op bestelling maken.

Kan ik een sticker ruilen?

Wij maken alle stickers op bestelling, volgens de door de klant opgegeven specificaties. Hierdoor is het niet mogelijk een sticker te ruilen. Soms kunnen wij proberen u tegemoet te komen. Is het bijvoorbeeld een gangbare sticker in een gangbare kleur of heeft u de verkeerde kleur besteld? Stuur ons een mail via het contactformulier, dan kijken we graag wat er mogelijk is. Bijv. een roze helicopter kunnen we niet makkelijk weer verkopen. We kunnen daarom niets garanderen. Twijfelt u over de ondergrond waarop u de sticker wilt plannen, of over de kleur of heeft u een andere vraag, neemt u dan contact met ons op voordat u de bestelling plaatst.

Zijn de muurstickers makkelijk aan te brengen?

Het aanbrengen van onze muurstickers is vrij eenvoudig. Een duidelijke plakinstructie wordt meegeleverd bij iedere bestelling. Bij grotere stickers raden wij om deze met 2 personen op te plakken. U ontvangt bij uw bestelling ook een proefsticker. We raden u aan dit eerst te gebruiken en enkele dagen te laten zitten op een onopvallende plek op de muur. Zo kunt u kijken of de sticker goed hecht op uw muur. We geven geen plakgarantie.

In welke verpakking worden de muurstickers verstuurd in en is er een kans op beschadiging tijdens transport?

Muurstickers worden geleverd in een sterke, kartonnen koker. Tot op heden zijn ons geen gevallen van beschadigde stickers bekend.

Wat is de levertijd van de muurstickers?

Wij verzenden uw bestelling in principe uiterlijk binnen 10 werkdagen na ontvangst van de betaling, maar vaak veel eerder. Sommige periode in het jaar zijn wat drukker, waardoor de levertijden iets kunnen oplopen. Mocht u een sticker willen ontvangen voor een specifieke datum (bijv. als kado), vermeld u dit dan bij Opmerkingen tijdens het bestellen. We proberen hier dan zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Hoe kan ik een sticker verwijderen?

In de meeste gevallen kunt u de sticker voorzichtig los trekken. Wanneer dit niet goed lukt kunt u een haardroger gebruiken om de sticker te verwarmen. Hierdoor wordt de lijm zachter en laat deze makkelijker los. Afhankelijk van de ondergrond is er een kleine mogelijkheid dat er bijvoorbeeld wat verf meekomt bij het verwijderen. Wij zijn hiervoor niet aansprakelijk, omdat iedere ondergrond verschillend kan zijn.

Kan ik de sticker hergebruiken?

Het is niet mogelijk om uw sticker opnieuw te gebruiken nadat u deze heeft verwijderd. Het materiaal waarvan de sticker is gemaakt is erg dun en kan rekken en scheuren bij het verwijderen.

Staat uw vraag er niet bij? 

Neem gerust contact met ons op!